Kargo Ücreti Neye Göre Hesaplanır?

Kargo firmaları kargo ücretlerini belirlerken Bireysel Müşteri ve Kurumsal Müşteri olarak maliyet hesaplaması yaparlar.

Kargo Ücreti Neye Göre Hesaplanır?

Kargo ücretleri temel olarak kargonun teslim edileceği adrese ve paketin Kg/Desi ölçülerine göre hesaplanmaktadır. Fakat kargo ücretine eklenen hizmetler ve yasal ödemeler ile fiyatlarda farklılıklar gözlemlenebilmektedir.

Kargo firmaları ücret belirlerken çıkış merkezi ile varış merkezi arasındaki kilometreyi ve kargonun kg/desi ölçülerini baz alarak bir fiyat belirler. Bu sebepten kargoyu gönderdiğiniz şehir/ülkeye göre ücretlerde farklılık oluşabilmektedir.

Temel taşıma fiyatına ek olarak talep edilen hizmetlerde kargo ücretleri değiştirebilmektedir. Örneğin bir kargoyu alıcının adresine teslim edilmek üzere gönderdiğinizde temel taşıma fiyatına “Adrese Teslim” ücreti de eklenmektedir.

Adrese teslim dışında; adresten alım, sigorta, SMS, Evrensel Posta Hizmeti ve KDV gibi ücretler kargo fiyatınıza eklenmektedir.

Kolay Kargo ile yapacağınız tüm gönderilerde “Adrese Teslim” hizmeti ÜCRETSİZDİR.

Kargo firmaları kargo ücretlerini belirlerken Bireysel Müşteri ve Kurumsal Müşteri olarak maliyet hesaplaması yaparlar.

Bu hesaba göre bir liste fiyatı oluşturulur ve bireysel gönderi yapan tüm müşteriler bu liste fiyatları üzerinden taşıma yaptırabilir.

Kurumsal müşterilerde ise göndericinin aylık ortalama kargo gönderim adetlerine göre bir maliyet hesaplanır ve bu maliyete göre kurumsal müşteriler sözleşme ile farklı fiyatlarda taşıma yaptırabilir.